У Святогірську пройшов XVI Відкритий фестиваль дитячих та молодіжних ЗМІ України в Донбасі «ЖМИ на Record!»

Традиційний фестиваль дитячих та молодіжних засобів масової інформації «Жми на Record!» знову зібрав навколо себе юних журналістів та кореспондентів з різних куточків України

З 18 по 21 жовтня 2018 року у місті  Святогірськ на базі готельно-туристичного комплексу “Зелений гай” відбувся XVI Відкритий фестиваль дитячих та молодіжних ЗМІ України в Донбасі «Жми на RECord!»

Організаторами фестивалю виступили комунальний позашкільний навчальний заклад “Донецький обласний дитячо-молодіжний центр” та депертамент сім’ї, молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації.

Цьогоріч фестиваль зібрав понад 100 представників дитячих та молодіжних засобів інформації з різних куточків України, а саме з: Харківської, Миколаївської, Донецької областей та міста Київ.

Відкриття фестивалю відвідала заступник директора департамента сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна. Вона привітала учасників фестивалю “Жми на Record” та відмитила те, що такі заходи відіграють важливу роль у розвитку неформальної освіти молоді.

Протягом трьох днів на гостей фестивалю очікувала насичена програма, яка складалася з майстер-класів від ведучих спеціалістів у медіа-сфері, різноманітних тренінгів, конкурсної програми та багато іншого.

19 жовтня захід відвідав заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема. В рамках фестивалю було організовано його зустріч з учасниками фестивалю «Жми на Record!». Починаючі журналісти змогли поспілкуватися із заступником Міністра та задати йому цілу низку питань, пов’язаних з різними аспектами життя та діяльності молоді. Олександ Ярема з радістю поспілкувався з молоддю та відповів на всі запитання, які цікавили молодих журналістів. На останок заступник Міністра відмітив важливість таких фестивалів та пообіцяв забезпечити підтримку «Жми на Record!» зі сторони Міністерства молоді та спорту України у наступному році.

Конкурсна програма фестивалю проходила у декількох номінаціях: телебачення, радіо, друковані ЗМІ та фото. Кожна редакція прийняла участь у бліц-конкурсі, який проходив безпосередньо під час фестивалю.

Оцінювали роботи конкурсантів журі у складі:

Ілля Суздалєв – асистента кафедри журналістики та мовної комунікації Національного університету біоресурсів та природокористування України (голова журі)

Іоланта Філенко – дизайнер, фрілансер

Дмитро Чистяков –  журналіст телеканалу «Інтер»

Олег Кучеренко – головний режисер компанії «Авіастудіо»

Лариса Оксенчук – політичний оглядач ПАТ НСТУ Регіональної дирекції UA Донбас.

Члени журі провели майстер-класи та лекції, де поділилися своїм досвідом з журналістами, які тільки починають свій шлях у медіа-сфері. Також своїми знаннями поділилися запрошені гості: Руслан Порохняк, Яна Ляхович, Єлизавета Гончарова та Гаяне Авякян.

Самі учасники заходу зазначають, що отримали дуже багато нової, цікавої, важливої інформації та масу позитивних вражень на XVI Відкритому  фестивалі дитячих та молодіжних ЗМІ України в Донбасі «Жми на RECord!».

 

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *