Дорожники цілком готові до ліквідації наслідків інтенсивних снігопадів та запобігання ожеледиці

Проведені у жовтні навчання з утримання автодоріг загального користування державного значення Донецької області на випадок екстремальних погодних умов підтвердили готовність дорожників протистояти зимовій негоді.

На випадок загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі стихійними метеорологічними явищами (потужними зимовими циклонами та вируванням снігів), Служба автомобільних доріг у Донецькій області та підрядне підприємство ДП «Донецький облавтодор» мають чіткий та скоординований план взаємодії з територіальними підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Національної поліції України.

Крім того, розгалужена мережа філій та дільниць облавтодору по всій області дозволяє оперативно задіяти необхідні людські та матеріальні ресурси для запобігання або ліквідації наслідків, спричинених природною стихією.

В умовах інтенсивних снігопадів із високою ймовірністю утворення транспортних заторів облаштовано майданчики для відстою автотранспорту. У разі суттєвого ускладнення погодних умов облавтодор матиме стаціонарні пункти обігріву, розташовані за адресами філій (центральних баз і дільниць). Додамо, що під час негоди, у місцях скупчення транспортних засобів, які потрапили у сніговий полон, тимчасові пункти обігріву облаштовуються силами ГУ ДСНС.

Нагадаємо, для роботи в осінньо-зимовий період ДП «Донецький облавтодор» планує залучити 144 од. спеціалізованої техніки. Також облавтодором укладаються договори на залучення додаткової техніки сторонніх організацій орієнтовною кількістю 32 одиниці.

Довідково

У 2018 році роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Донецької області виконує ДП «Донецький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Як вже повідомлялось, до 2014 року ДП «Донецький облавтодор» мав 22 філії. На сьогодні на підконтрольній Україні території функціонують 7 філій (в їхньому складі 17 дільниць).

Інформація про навчання

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *