Колишній бранець терористів надав СБУ свідчення про знущання в катівнях «ЛНР»



Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил продовжують фіксувати свідчення українських бранців незаконно ув`язнених проросійськими терористами.
Так до української спецслужби звернувся мешканець міста Брянка, який, рятуючись від бойовиків, прибув на підконтрольну українській владі територію Луганщини.
Правоохоронці встановили, що у вересні 2014 року учасники незаконних збройних формувань викрали його та разом з іншими бранцями утримували на одній із туристичних баз області. Перебуваючи у катівні чоловік піддавався постійному фізичному тиску. Через вісім місяців ув`язнення бандити запропонували сім’ї заручника викупити спочатку його самого, а потім за окрему плату і його паспорт.
Після того як чоловіку нещодавно стало відомо про наміри бойовиків знову підзаробити у такий спосіб він утік з «ЛНР» та звернувся до українських правоохоронців.
Із початку цього року уже восьмеро людей надали Службі безпеки України свідчення про факти фізичних тортур та морального насильства, пережиті в катівнях бойовиків. Наразі терористи, що встановлені завдяки цим показам, перебувають у розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинені злочини.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *