Олександр Куць зустрівся з учасниками «Програми мобільності державного службовця»

Сьогодні у Краматорську голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць провів зустріч з директорами шкіл, які відвідали Чехію в рамках навчальної поїздки «Програма мобільності державного службовця». З 30 вересня по 6 жовтня 2018 року Інститут європейської політики за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду організував 2-ий навчальний візит для групи директорів з 6 осіб із Донецької області до Праги для участі у програмі мобільності державних службовців.

Основною метою поїздки є отримання чеського досвіду у сфері управління освітою з метою підвищення інституційної спроможності України. Основні теми що були охоплені під час візиту –  структура і якість освіти, розподіл обов′язків між різними зацікавленими сторонами, права та обов′язки органів місцевого самоврядування в управлінні освітою, реалізація автономії прав шкіл та питання оптимізації шкільної мережі.

«Я всіляко підтримуватиму подібну співпрацю та передання досвіду. Насправді, нам є чому повчитися та навіть чому навчити наших європейських колег. У нас багато соціальних проектів, які потребують фінансування та підтримки. Я впевнений, що такі поїздки потрібні, а завдяки вам ми будемо кращими», – наголосив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць

Міжрегіональне співробітництво здійснюється на підставі угод про співпрацю між Донецькою областю і Моравсько-сілезьким краєм, Київською областю і Центрально-чеським краєм, Львівською областю і Злінським краєм, Закарпатською областю і Краєм Височина.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *