Парафіяни катедри Пресвятої Родини в Лондоні взяли участь у прощі до Матері Божої у Волсінгемі

20 жовтня відбулася Марійська проща парафіян катедри Пресвятої Родини в Лондоні до Матері Божої у Волсінгемі, що знаходиться в Норфолк, Східній частині Англії. Понад 40 паломників молились у новозбудованому храмі, в якому служать отці франціскани.

На Божественній Літургії паломники мали можливість висповідатись та прийняти Святе Таїнство Євхаристії, а також поручити себе та своїх ближніх під опіку Матері Божої.

«Ми молились також за мир в Україні та за тих, які його захищають сьогодні на Сході України, а також за тих, які віддали своє життя, щоб цей мир приблизити для нас. Ми також просили про ласки та мудрість для наших духовних провідників та за нашу Церкву. Проте наша молитва не тільки була прохальною. Ми також дякували Богу та нашій Небесній Матері за все, що ми отримали: за нас і наші родини, за наших дітей, а також за чудову сонячну погоду, яка переливалася в любов до нашого Творця та Матері Божої, нашої небесної Неньки», – розповіла учасниця прощі с. Бернадета Ярославцева, СНДМ.

Нагадаємо, що у 1061 році саксонській аристократці Річельдіс де Фаверше (Richeldis de Faverches) з села Волсінгем у сні з’явилась Мати Божа. Леді Річельдіс побудувала Святий Будинок (a Holy House), який протягом 500 років був святинею Пречистої Діви та місцем паломництва. У різні часи його відвідали Генріх ІІІ, Едвард ІІ, Едвард ІІІ, Генріх ІV, Едвард ІV, Генріх VІІ, Генріх VІІІ та Еразм Роттердамський.

До 1538 року святиня стала одним з найбільших релігійних центрів в Англії та Європі, нарівні з Кентенбері та Гластонбері. За правління Генріха VІІІ вона була закрита і майже чотири століття залишалась в забутті. Лише в ХХ столітті Волсінгем відродився як центр паломництва. Тепер кожного року близько 250 тисяч прочан з різних куточків Англії відвідують Англійський Назарет, щоб випросити ласк та благословення від Ісуса через Його Маму – Пречисту Діву Марію Волсінгемську.

http://www.ssmi-ua.org

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *