У Дніпрі СБУ блокувала масштабну нелегальну торгівлю наркомісткими препаратами



Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області блокували у Дніпрі масштабну нелегальну торгівлю наркомісткими фальсифікованими препаратами.
Оперативники спецслужби встановили, що наркоділки налагодили незаконну реалізацію наркомістких препаратів через кілька підконтрольних зловмисникам аптечних закладів. За офіційними даними Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ці препарати у своєму складі містять псевдоефедрин гідрохлорид, що віднесений до прекурсорів, які не зареєстровані як лікарський засіб та офіційно не ввозяться в Україну.
За попередньою інформацією обсяг незаконно реалізованих препаратів тільки з однієї "точки" становив понад один мільйон гривень щомісяця. У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 305, ч. 1 ст. 321-1 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії у місцях продажу препаратів, де з незаконного обороту було вилучено понад дві тисячі наркомістких пігулок. Наразі тривають невідкладні слідчі дії та експертиза вилучених препаратів, вирішується питання про оголошення підозри організаторам незаконного бізнесу.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *