У Донецькій ОДА обговорили питання забезпечення житлом мешканців регіону

Очільник Донеччини Олександр Куць  зустрівся з представниками Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. На зустрічі обговорили можливі варіанти забезпечення житлом жителів Донецької області, у тому числі молодь, переселенців, працівників правоохоронних органів, бюджетних організацій тощо.

«Потрібно будувати нове житло, а не купувати його на вторинному ринку. Але впираємося у проблему фактичної відсутності будівельної галузі в області. Забудовники ж з інших областей до нас не поспішають, оскільки вартість нового житла з урахуванням логістичних витрат підприємств буде високою. А для нас є важливим, щоб ціна була привабливою – на рівні 8-9 тисяч гривень за квадратний метр, оскільки за 11-14 тисяч люди радше купуватимуть в інших областях України», – наголосив Олександр Куць.

Також він розповів, що донецька ОДА залучає до вирішення проблеми керівників правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування- розглядаються варіанти часткового фінансування зведення будинків, де отримають квартири їх співробітники, міністерствами та місцевими бюджетами. Але остаточного рішення поки що немає.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *