ООС: зведені дані – 25 жовтня 2018

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська не припиняли збройні провокації проти захисників України. Окрім цього, ворог свідомо вчергове здійснив мінометний обстріл цивільної інфраструктури одного з населених пунктів.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 14 прицільних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Захисники України 10 разів були змушені відкривати адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом минулої доби знищено трьох окупантів російсько-терористичних військ.

На жаль, в ході бойових дій один Український військовий отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу, де наш захисник отримує усю необхідну кваліфіковану лікарсько-сестринську допомогу.

Зазначимо, що вчора з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано черговий терористичний акт. З 16:35, протягом п’ятнадцяти хвилин окупанти випустили 5 мін, забороненого до застосування Мінськими угодами 120-го калібру по околиці н.п. Водяне. За попередніми даними, жертв немає, руйнування та пошкодження уточнюються. Мінометний обстріл ворог вів з боку окупованого села Заїченко.

Луганський напрямок

Тут окупанти здійснили 5 прицільних обстрілів.

Вогневі провокації російсько-окупаційні війська вели з гранатометів та іншого піхотного озброєння поблизу Новолуганського, Золотого-4, Катеринівки та хутора Вільний.

Підрозділи Об’єднаних сил щоразу давали адекватну відсіч окупантам, застосовуючи у відповідь штатне піхотне озброєння та не порушуючи Мінських угод.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 9 разів застосовували зброю по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, по декілька мін калібру 82 мм ворог випустив по позиціях українських захисників Гнутового та Павлопіля. Окрім цього, гранатомети та інше піхотне озброєння окупаційні війська застосовували по позиціях наших військових в районі н.п. Мар’їнка, Водяне, Піски, Павлопіль, Тарамчук, Кам’янка.

У переважній більшості захисники України придушували ворожу активність із штатного піхотного озброєння.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 25 жовтня

З початку цієї доби станом на 11:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 прицільні обстріли наших позицій.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог застосував поблизу Авдіївки, Красногорівки та Гнутового.

Захисники України декілька разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Внаслідок бойових дій, від початку поточної доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил поранено. Нашого захисника евакуйованого до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я – задовільний.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування не виключає можливості загострення суспільно-політичної обстановки на тимчасово окупованій території у ході т.зв. «виборів» 11 листопада ц.р.

Зокрема, 23-26 жовтня ц.р. під керівництвом представників ФСБ РФ на полігонах російських окупаційних військ, під виглядом навчань з протидії українським диверсійним групам, проводяться позапланові тренування підрозділів т.зв. «МВС ЛНР/ДНР» з відпрацювання способів придушення масових заворушень та протестних акцій, у т.ч. із застосуванням снайперських груп, які прибули після підготовки з території Росії.

При цьому, російські окупаційні адміністрації приховують результати власного моніторингу громадської думки. Водночас замовчуються результати опитування населення тимчасово окупованих територій проведеного з 1 по 10 жовтня ц.р. Вони свідчать про зростання невдоволення політикою РФ та посилення негативного ставлення до ідеології т.зв. «русского мира». Крім того, за результатами опитування, більше ніж 75% громадян виказало бажання проживати у подальшому в Україні та менше 10% – на території т.зв. «ЛНР/ДНР».

Сьогодні, 25 жовтня, у австралійській столиці м. Канберра Міністр оборони України Степан Полторак зустрівся з Міністром оборони Австралії паном Крістофером Пайном

Міністр оборони України висловив вдячність народові та Уряду Австралії, за те, що з перших днів російської агресії проти України Австралія, не зважаючи на величезну відстань, повністю підтримує нашу країну на усіх політичних майданчиках, зокрема, санкції проти Росії, також Австралія надавала допомогу українській армії.

Під час зустрічі з паном Крістофером Пайном Степан Полторак наголосив, що Міністерство оборони України готове співпрацювати з Міністерством оборони Австралії за усіма напрямками, зокрема, що стосуються обміну інформацією, навчанням особового складу з питань кібербезпеки, обміну досвідом щодо розвитку військової інфраструктури.

В ході робочого візиту до Канберри Степаном Полтораком під час зустрічі з Міністром оборони Австралії було досягнуто важливих домовленостей про виділення 250 тисяч австралійських доларів для розвитку медичної та спортивної реабілітації поранених військовослужбовців.

Як зазначив Міністр оборони України, це дозволить покращити професійні навички фахівців медичної служби ЗС України, удосконалити обладнання наших медичних установ для проведення реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій на сході України.

Степан Полторак також запросив керівництво оборонного відомства країни-партнера – Австралії відвідати Україну.

У Австралії тривають міжнародні змагання «Ігри Нескорених», де беруть участь сучасні українські герої

Міністр оборони Австралії був надзвичайно вражений силою духу українських воїнів-спортсменів, які показують надзвичайні результати.

Сьогодні, 25 жовтня, ветеран АТО, учасник національної збірної «Ігри Нескорених» лейтенант Юрій Дмитренко виборов срібну медаль з метання диску.

Зазначимо, що це вже 12-та нагорода в активі нашої збірної.

Вчора, 24 жовтня, під час зустрічі з учасниками національної збірної України «Ігри Нескорених» Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що своїм рішенням він присвоїв Юрію Дмитренку військове звання «лейтенант».

Глава оборонного відомства привітав українського ветерана, члена збірної України «Ігри Нескорених» та вручив йому офіцерські погони. Юрій брав участь у боях в Донецькій та Луганській області (2014-2016 рр.). Він систематично займається спортом, випробовуючі власні можливості та заохочуючи до занять спортом інших поранених воїнів.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *