У Донецькій ОДА відбулась зустріч з Представництвом Ради Європи

24 жовтня відбулась зустріч голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця з делегацією Представництва Ради Європи в Україні на чолі з керівником Департаменту демократичного врядування Генерального директорату – II з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Даніелем Попеску.

Під час заходу обговорили поточний стан співпраці Ради Європи та Донецької обласної державної адміністрації у сферах розвитку місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Також розглянули питання захисту прав національних меншин, в тому числі ромів та захисту прав ВПО.

Керівник Донецької обласної ВЦА Олександр Куць зазначив, що Рада Європи підтримує найамбітніші ідеї області, які стосуються децентралізації та місцевого самоврядування в Україні.

«Спільно з Радою Європи ми розбудовуємо толерантне, демократичне суспільство, яке базується на європейських стандартах, враховуючи соціальні права та права національних меншин, рівність прав жінок та чоловіків, захисту дітей. Ми об’єднуємо зусилля, аби посилити ефективність боротьби проти корупції та відмивання коштів, протидії тероризму. Спільні сили направляємо на реформування чинного і розробку та імплементацію нового законодавства у відповідності до стандартів Ради Європи на основі принципів верховенства права та прав людини. Сподіваюся, що наша праця і надалі буде плідною, покращить життя мешканців області, особливо тих, хто потребує цього в першу чергу, а саме люди, що проживають на межі збройного конфлікту», – зауважив Олександр Куць.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *