Освітні кампанії мотивують молодь долучатися до боротьби з корупцією

Понад 4,5 тисячі молодих активних громадян дізналися про перебіг антикорупційної реформи та способи долучитися до боротьби з корупцією завдяки освітньо-просвітницьким кампаніям за участю представників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це розповів начальник міжнародно-правового відділу Юридичного управління Бюро Олександр Томєєв під час виступу на 18-й Щорічній професійній конференції EPAC/EACN (18th EPAC/EACN Annual Professional Conference and General Assembly) у місті Руст (Республіка Австрія), яка відбулася 22-24 жовтня.

«Такі заходи як ДумкоФест та кампанія «Студенти проти корупції» доводять, що молодь готова боротися з корупцією. Ми розповідаємо, чому без успішної імплементації антикорупційної реформи неможливий подальший розвиток економіки, пояснюємо, що корупція стосується кожного, і, навіть, коробка цукерок викладачеві є її проявом. Завдяки таким заходам ми сформували молодіжну мережу антикорупційних амбасадорів, які поширюють теоретичні та практичні знання серед своїх однолітків», — зазначив Олександр Томєєв.

Він нагадав, що інформаційна-просвітницька кампанія «Студенти проти корупції» тривала у 2017-2018 рр. і охопила 20 університетів у 17 містах по всій Україні.

Також Олександр Томєєв розповів про успішний досвід реалізації першого в Україні антикорупційного фестивалю думок «ДумкоFest.Антикорупція». Захід організовано Національним бюро за підтримки Естонського центру Східного партнерства, Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.

«Ми організували дві локації у парку в центрі Києва. На основній сцені говорили про перебіг антикорупційної реформи, на другій — молодіжній сцені — дискутували з приводу міфів про корупцію з молоддю. Також в рамках фестивалю було організовано Алею громадських організацій, де можна було послухати поради від журналістів-розслідувачів та громадських активістів щодо здійснення антикорупційних розслідувань та методи викриття корупціонерів», — додав Олександр Томєєв.

Довідково

Європейські партнери проти корупції (EPAC) та Європейська мережа контактів з корупцією (EACN) — це незалежні форуми, об’єднані загальною метою запобігання та боротьби з корупцією. Форуми разом створюють платформу для обговорення практик антикорупційної боротьби та поліцейського нагляду, обміну досвідом, налагодження міжнародної співпраці завдяки виробленню спільних стратегій і високих професійних стандартів. EPAC/EACN мають понад 80 представників у Раді Європи та у державах, що входять до Європейського Союзу. Кількість їхніх партнерів постійно зростає.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *