У Дніпрі провели тематичну зустріч у рамках щорічних екологічних місій Екобюро

У Дніпрі нещодавно відбулася тематична зустріч з працівниками Карітас-Донецьк у рамках щорічних екологічних місій Екобюро УГКЦ, а також відвідини місцевої парафії Святого Миколая. Екологічні місії мають за мету збільшення пошани до Божого світу та пропагування життя дружнього до довкілля.

Референт екологічної інституції у Донецькому екзархаті УГКЦ о. Михайло Неїжмак, на запрошення директора благодійної організації Карітас-Донецьк о. Василя Пантелюка, провів зустріч із працівниками. Центральною темою екологічної конференції було: «Місце Божого творіння у катехизмі УГКЦ: «Христос – наша Пасха»».

У вступному слові екореферент розповів про завдання та покликання Екобюро, про мету екологічних місій, які в собі включають кілька важливих складових: сакраментальну, виховну, практичну і які об'єднують різні верстви населення навколо спільної для всіх екологічної проблематики.

Основою екологічної діяльності Церкви є Боже слово, яке накладає на неї цю важливу місію – дбати про спасіння Божого створіння. Це «слово» є найбільш актуальне у цьому році, який проголошено роком «Божого слова». За допомогою презентації присутні побачили як Господь звертається до нас у катехизмі і дає нам важливі завдання та місію.

Також у неділю о. Михайло взяв участь у Божественній літургії, на парафії св. Чудотворця Миколая. У духовному слові, на основі притчі про Сіяча, навчав вірних, що все створіння бере участь у спасінні людини. «Біблійне зерно, яке підтримує фізичне життя людини, в іншому значенні є Божим словом, через яке людина освячується та спасається. Тут бачимо зв'язок: Творіння, Творця та людини, і якщо він є, то людина – щаслива. Тому ми самі творимо своє щастя, своїм вибором та вчинкам», – наголосив екореферент.

У часі сугубої єктенії були виголошені окремі прохання про Божий світ та його збереження, а по завершенню Літургії о .Михайло заохотив змінювати світ вже сьогодні. А можна це зробити не спалюючи сухої трави та листя, що масово зараз відбувається, не витрачаючи намарно воду, економлячи світло. Ми можемо змінити світ на краще, почавши з себе.

В рамках екомісій у м. Дніпро, о. Михайло Неїжмак зустрівся також із молодіжною радою міста. За результатом зустрічі були заплановані спільні заходи, зокрема спільна висадка дерев, в рамках безстрокової акції Екобюро УГКЦ «Посади дерево миру».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *