Брифінг представника прес центру ООС 28 10 2018



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість ворожих обстрілів у порівнянні з минулою добою практично не змінилася.
Всього зафіксовано 15 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Під час обстрілів, озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 5 разів, з загальною витратою 36 мін . Протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Луганське, Світлодарськ, Піски, Опитне, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.
На Луганському напрямку, бойові дії розпочалися пізно ввечері та тривали до опівночі. В районі населеного пункту Кримське ворог застосував великокаліберні кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю. Вжитими заходами вогнева активність ворога була подавлена. В ході нічного бою, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.
На Попаснянському та Горлівському напрямках ворог вогневої активності не проявляв. Знову відзначається намагання російсько-окупаційних військ відновити напруження на Світлодарському напрямку. Позиції Об'єднаних сил в районі населеного пункту Луганське, противник обстрілював з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Світлодарська вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. На цьому напрямку втрат серед особового складу не допущено.
На Донецькому напрямку, противник двічі обстрілював наші позиції на підступах до Пісків, один раз – із застосуванням мінометів. Вогонь противника з автоматичних гранатометів зафіксовано поблизу Опитного. Об’єднані сили вживали необхідних заходів з припинення вогневих провокацій ворога.
На Приазов'ї противник проявив найбільшу вогневу активність. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське. Біля Водяного, двічі, протягом дня, зафіксовано вогонь ворожих мінометів 82-го калібру. Об’єднані сили тримають ситуацію на Маріупольському напрямку під своїм контролем та готові до реагування на різкі зміни в обстановці. Загалом, ситуація на лінії зіткнення контрольована Об’єднаними силами. Противник продовжував вести прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та, на деяких напрямках, з мінометів. Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За уточненими даними розвідки, протягом 19 жовтня, двох окупантів знищено та ще двох – поранено.
Поточної доби ворог відкривав вогонь один раз, поблизу Авдіївки. Важке озброєння не застосовувалось. Втрат – немає.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 9-ох осіб, для перевірки на причетність до незаконних збройних формувань, виявлено 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 39 адміністративних правопорушень.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 46 тисяч осіб та понад 5 тисяч транспортних засобів. З різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування 30 особам. Всього, протягом минулої доби, виявлено товарів з ознаками контрабанди на суму 252 тисячі гривень. Також виявлено 3 факти використання підроблених або недійсних документів.
Українська сторона СЦКК повідомляє, що у зоні безпеки в районі Бурчак – Михайлівка БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував шість бойових броньованих машин РФ (ймовірно – БМП). В районі Хорошого зафіксовано ще 5 ББМ та новітній комплекс радіорозвідки «Торн» російського виробництва, який, за припущеннями, може бути причетний до втрати БПЛА СММ 27 жовтня 2018. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *