Сергій Філь: сильні громади – сильна держава Про це сьогодні, 25 жовтня, під …

Сергій Філь: сильні громади – сильна держава

Про це сьогодні, 25 жовтня, під час роботи дводенного форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» у місті Краматорськ сказав виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Виступаючи у першій панелі «Розвиток місцевого самоврядування: здобутки та подальші завдання», він зазначив, що в цьому році створено 11 об’єднаних територіальних громад. Зараз слід вирішувати проблему призначення перших виборів у Гірській, Щастинській та Новоайдарській ОТГ.

Під час форуму його учасники обговорять стан розвитку місцевого самоврядування й актуальні питання законодавчого регулювання у зазначеній сфері.

Серед тем: стратегічне планування як інструмент нової регіональної політики, вирішення питань внутрішньо переміщених осіб, розвиток суспільного мовлення та мовлення громад, інструменти безпеки в громадах.

Разом з цим, учасники ознайомляться з європейським досвідом та стандартами у відповідних сферах.

Також до заходу долучилися народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадянського суспільства, експертного і наукового середовища.

Організаторами виступили Донецька обласна державна адміністрація, Луганська обласна державна адміністрація, Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Ради Європи.

Слід зазначити, усі бажаючі мають змогу подивитися он-лайн трансляція Форуму за посиланням: https://youtu.be/3Fp_G44Ju0A

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *