В’язень Кремля, український режисер Олег Сенцов отримає премію Сахарова …

В’язень Кремля, український режисер Олег Сенцов отримає премію Сахарова «За свободу думки» 2018. Рішення оголосили 25 жовтня в Європейському парламенті у Страсбурзі.

«Історія Олега Сенцова – це історія понад 65 інших українських громадян, ув’язнених режимом Путіна з чисто політичних міркувань, з метою примусити замовчати кожного громадянина Криму, який сміє заперечувати або критикувати анексію півострова Росією»- сказав депутат Європарламенту, лідер фракції Альянс лібералів та демократів за Європу Ґі Верхофстат.

За свою принципову позицію 10 травня 2014 року Олега викрали, катували та ув’язнили за сфабрикованими звинуваченнями у тероризмі. Військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Але в’язниця не зламала його. В колонії Олег розпочинає 145-денне голодування з вимогою звільнити всіх бранців Кремля.

Ми вдячні депутатам Європарламенту та всім, хто продовжує допомагати полоненим Кремля. Вдячні кожному, хто відстоює територіальну цілісність України.

Ми боремося проти «Руського міра» і вибіркового правосуддя. Громадян України продовжують викрадати спецпризначенці. Людей вивозять до інших міст. Де корумповані прокурори відкривають сфабриковані кримінальні справи, за якими продажні суди відправляють людей за грати.

Ми 137 днів стояли на акції тиску під Верховною Радою з вимогою ухвалення антикорупційних законів. За це активісти Руху «Визволення» зазнають політичних переслідувань. Ось тільки дві історії.

Роланда Мелію в червні 2018 року затримали вночі у Києві. Конвойна служба поліції Донецької області доставила його в Маріуполь, де його звинуватили у нібито незаконному зберіганні зброї. Суд відправив активіста на 60 діб ув’язнення в Маріупольське СІЗО із правом на заставу у розмірі 105 тисяч гривень.

Олександра Новікова (позивний «Хаммер») за сфабрикованими звинуваченнями підозрюють у нібито викраденні людини у 2014 році. 24 листопада 2017 року його захопили донецькі спецпризначенці та вивезли до Маріуполя, де на закритому судовому засіданні ув’язнили у місцевому СІЗО. Згодом його відправили під домашній арешт у Маріуполі.

Нашим активістам ми надали адвокатів, які з самого початку супроводжують розгляд кримінальних справ та витягли активістів з в’язниці. Зараз всі вони на свободі.

Закон має бути одним для всіх. А для цього треба визволити Україну від корупції, бідності та окупантів.

#Закон_вищий_за_Президента!
#Путін_має_отримувати_по_зубах!
#НіколиНеГолосуйтеЗаКорупціонерів
#КонтролюймоСтворенняАнтикорупційногоСуду
#Визволення

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *