Заява єпископів щодо кліматичної справедливості: покласти край ері викопного палива

Конференції католицьких єпископів з усіх континентів об’єднались із закликом до «активних та негайних дій», щоб перешкодити кліматичним змінам. Натхненні посланням Папи Франциска «Laudato Si» та прогресом у його реалізації, лідери Церков просять високопосадовців досягнути реальних результатів під час Кліматичних переговорів ООН, які будуть проходити у грудні в Катовіце (Польща).

Для цих релігійних лідерів і для всієї Церкви кліматичні зміни стали питанням справедливості. Єпископи кажуть, що якщо ми будемо закривати очі на «неприйнятну несправедливість», це вплине на молодих людей, які успадкують нашу планету, і на найменш захищених людей, які потерпають від кліматичних змін найбільше.

Єпископи закликають змінити політику. Вони вимагають у високопосадовців зменшити глобальне потепління на 1.5°C, називаючи це «питанням життя чи смерті для найбільш вразливих країн та людей, які живуть в прибережних зонах». Вони закликають «покласти край ері викопного палива», а також закликають до «серйозного і тривалого переходу до сталого способу життя» та системних трансформацій у фінансах, сільському господарстві та зміни ставлення до корінного населення.

Єпископи відновили свої зобов’язання втілити в життя енцикліку «Laudato Si» на місцях. Підтримуючи меседж екологічної енцикліки, єпископи заявили: «Ми глибоко переконані, що екологічне навернення – це також і духовний виклик… По великому рахунку, це ключ до спасіння людства».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології
з посиланням на The Global Catholic Climate Movement

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *