Таксисти б’ють на сполох. Влада на чолі з президентом планує запровадити …

Таксисти б’ють на сполох. Влада на чолі з президентом планує запровадити надмірні ліцензійні умови для них. Це остаточно сховає галузь в тіні. Бо коли одні працюють легально в суперзарегульованому середовищі, а паралельно існує величезний пласт нелегальних перевезень, ринок зруйнується повністю.

А за умови створення нормальних умов роботи таксисти зможуть за рахунок помірних податків щорічно поповнювати бюджет щонайменше на 3,5 мільярди грн, а українці – користуватися ліцензованим таксі зі стандартами якості.

Учора разом із таксистами підписала відкритий лист до президента, прем‘єр-міністра, голів парламентських фракцій з вимогою негайно вирішити проблеми галузі та попередженням про всеукраїнський страйк. Шкода, що більше ніхто з лідерів фракцій не відгукнувся на прохання таксистів про допомогу.

Не можна руйнувати галузь, де працює 200 тис. водіїв, послугами яких користуються 2 млн українців на день. Моя пропозиція: разом з «Батьківщиною» і профільними асоціаціями створити робочу групу і терміново розробити законопроект, альтернативний урядовому, ухвалення якого може суттєво збільшити доходи в бюджет вже наступного року.

Якщо люди хочуть працювати легально, то держава зобов‘язана зробити все, щоб легальна праця була можливою. Адже якщо вона стає неможливою, 60% економіки так і буде – в тіні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *