Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у клопотанні щодо …

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у клопотанні щодо витребування доказів, які могли б підтвердити факт незаконного затримання та видворення учасника Рух “Визволення” Вано Надірадзе.

Сьогодні відбулося підготовче засідання в адміністративній справі за позовом Вано Надірадзе щодо скасування рішень про примусове повернення в Грузію, заборону в’їзду та видворення за межі території України.

На засіданні задоволено лише клопотання про витребування копій матеріалів кримінального провадження за фактом незаконного затримання Вано.

Нагадаємо, учасника Руху “Визволення” Вано Надірадзе було викрадено 17 листопада 2017 року під час сніданку у кафе на вулиці Інститутській поруч з наметовим містечком під Верховною Радою України. Викрадення здійснила група співробітників Служби Безпеки України (СБУ). З метою незаконної депортації та заборони в’їзду в Україну. СБУ за сфабрикованими матеріалами Державної міграійної служби та Нацполіції вважала, що «його діяльність суперечить національній безпеці України».
Вано – підполковник грузинської армії, у 2015-2016 роках воював добровольцем за Україну, отримав відзнаку Народного героя України. Вано («Старий») є одним з членів ГО “Внутрішній корпус “Донбасу”.

#ОдинЗаВсіхІВсіЗаОдного

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *