Брифінг представника пресс-центру ООС 26.11.2018



25 листопада ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою, суттєво не змінилась, проте, інтенсивність застосування важкого озброєння зросла. Всього зафіксовано 16 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил, у тому числі 9 разів застосовувалося важке озброєння, з загальною витратою 49 мін.
Найбільш напруженою ситуація була на Попаснянському та Світлодарському напрямках, де противник вів зосереджений вогонь з 120 мм мінометів. На Луганському напрямку, окупанти відкривали зосереджений вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях Об'єднаних сил в районі Малинового, що неподалік Станиці Луганської. Підрозділи, що обороняються, з метою недопущення втрат серед цивільного населення та особового складу, вживали адекватних заходів. У ході бойових дій, поранення отримали два військовослужбовці Об'єднаних сил.
Відзначається активне намагання противника відновити бойові дії на Попаснянському напрямку. Тут, протягом доби, ворог здійснив три обстріли із застосуванням мінометів калібру 120 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів в районі населеного пункту Троїцьке. У ході бойових дій, втрат серед особового складу та цивільного населення немає. Об'єднані сили вживають заходів щодо недопущення ескалації конфлікту у цьому районі.
На Світлодарському напрямку,у першій половині доби, противник обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів неподалік Травневого. Ввечері, активність російських окупантів фіксувалася у смузі оборони від Луганського до Новолуганського. Збройні формування Російської Федерації, застосували гранатомети,міномети калібру 82 та 120 мм. Наші підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали заходів щодо придушення вогневих засобів противника. Втрат на цьому напрямку немає.
На Донецькому напрямку бойові дії велися на підступах до населених пунктів Піски та Красногорівка. Важке озброєння не застосовувалось. У ході бойових дій, втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено.
Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Для обстрілів неподалік Водяного та Чермалика загарбники використовували міномети калібру 82 мм, а поблизу Павлополя – стрілецьку зброю та гранатомети. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил. Втрат немає.
Від початку цієї доби противник застосував автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та міномети у районах населених пунктів Південне і Малинове.Слід відмітити, що окупанти, збільшили вогневий вплив по опорних пунктах, що на підступах до Станиці Луганської. Так, сьогодні зранку, російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів 120-го калібру. Об'єднані сили вживають заходів щодо збереження життя та здоров'я військовослужбовців та цивільного населення. Разом з тим, усі матеріали щодо порушення мирних угод окупантами передані до міжнародних організацій. Втрат не зафіксовано
Загалом, ситуація в районі проведення операціїта на лінії зіткнення залишається під контролем Об'єднаних сил. Частини та підрозділи виконують завдання у посиленому режимі. Сплановані та виконуються заходи щодо реагування на можливі загрози на будь-яких напрямках. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *