У Кремінському районі реконструйовано насосну станцію Презентовано …

У Кремінському районі реконструйовано насосну станцію

Презентовано результати реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна».

Роботи проведено за кошти Європейського Союзу при співфінансуванні місцевої влади.

Делегація у складі заступника Голови представництва Європейського Союзу в Україні Анніки Вайдеман, керівника Програми відновлення і розбудови миру ПРООН в Україні Віктора Мунтяну та інших узяла участь в урочистому розрізанні червоної стрічки на Житлівській насосній станції та відвідала Центр надання адміністративних послуг міської ради.

У межах проекту реконструкції насосної станції замінено чотири насосних агрегати, встановлено шафу управління з частотним регулюванням залежності від тиску в системі, прокладено 49 кілометрів магістральних трубопроводів, змонтовано 131 колодязь та встановлено 32 гідранти.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала представникам Європейського Союзу та місцевій владі за плідну співпрацю. Вона відзначила, що реалізовані у цьому районі проекти є одними з наймасштабніших у Луганській області.

Крім того, як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, досягнуто домовленість про подальшу співпрацю з реконструкції системи водовідведення міста та будівництва нових очисних споруд.

Пані Анніка Вейдман оголосила про початок чергової програми підтримки ЄС Луганської та Донецької областей у розмірі 50 млн євро. Основні напрями: агросектор, переміщені навчальні заклади, децентралізація, відновлення інфраструктури, підтримка демократичних ініціатив.

Під час відвідування ЦНАПу зосереджено увагу на новій послузі − оформлення та видача біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Гості були вражені мобільним офісом, який допомагає скористатися послугами ЦНАПу, не виходячи з дому, адже, наприклад, у Німеччині в таких маленьких містах, як Кремінна, мобільні офіси відсутні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *