Харківська молодь колядує

«Добрий вечір тобі, пане господарю…» лунає звідусіль у різдвяний час. Кожен прагне прославити Господа та нагадати усім , що Різдво Христове— це свято нашої духовності, свято милосердя, свято давнє і вічно молоде.

Молодіжний гурт «Квіти Слобожанщини» парафії св. Миколая Чудотворця м. Харкова також не забуває давніх традицій. Веселий вертеп у складі Звіздаря, Ангела, трьох Царів, Ірода та його Воїна, Пастушка, Чортика, Смерті й Біди представив святковий виступ у храмі св. Миколая м. Харкова. Як приємно було спостерігати за очима дорослих та дітей, що прийшли розділити чудове свято Різдва!

Проте на цьому не завершилися пригоди Харківської молоді. За традицією вони прибули до метрополітену, щоб і туди принести радість народження Ісуса. Колядувала молодь весело й гучно, у кожного був свій музичний інструмент. Гітара, бубен, маракаси, дзвіночки супроводжували колядників протягом усіх колядок. А звіздар тримав самозроблену зірку, що весело крутилась і сяяла. Перехожі виділяли хоч декілька хвилин, щоб послухати різдвяні колядки, а дехто долучався своїм співом. Публіка щиро раділа і посміхалась, дивлячись на колядників. Багато хто знімав відео чи робив фото.

Другою традицією харківської молоді є відвідування військового госпіталю у різдвяний час. Колядники навідалися до поранених воїнів і принесли їм велику радість. Слухаючи різдвяні колядки й віншування, багато хто виходив зі своїх палат, щоб зробити разом фото і подякувати колядникам за різдвяний настрій. «Душа радіє, коли бачимо їхні посмішки», – кажуть учасники вертепу.
Беручи приклад з нашої молоді, величаймо Христа разом, щоб запалити вогник любові й добра у кожній душі!

Аня Костів

м. Харків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *