Минулоріч через ЦНАПи області надано на 20 % більше адмінпослуг На Луганщині …

Минулоріч через ЦНАПи області надано на 20 % більше адмінпослуг

На Луганщині діє 21 центр надання адміністративних послуг. З них 11 районних, чотири міських та шість ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

У минулому році розпочали діяльність чотири новостворені ЦНАПи: Білокуракинської, Красноріченської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад.

ЦНАПи Новопсковської селищної ради, Марківської, Новоайдарської райдержадміністрацій перемістилися до сучасно відремонтованих приміщень. У ЦНАПах Біловодської селищної та Кремінської міської рад здійснено ремонт приміщень та придбано необхідні меблі та обладнання.

Разом із тим, з 1 жовтня Біловодською селищною радою створені та діють шість віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАПу в селах Бараниківка, Данилівка, Євсуг, Кононівка, Литвинівка, Плугатар, через які надаються послуги соціального характеру та послуги з реєстрації місця проживання громадян.

Протягом 2018 року через ЦНАПи суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 357,3 тис. адміністративних послуг. У порівнянні з 2017 роком цей показник зріс на 20,4 %.

Кількість видів адміністративних послуг, що надається через ЦНАПи, становить від 18 (у центрі Красноріченської селищної ради) до 166 (у ЦНАПі м. Сєвєродонецька).

Найбільша кількість видів адміністративних послуг запроваджена через ЦНАПи: серед міських – Сєвєродонецький (166), ОТГ – Біловодський (133) та районних – Марківський (116).

Через ЦНАПи надаються найбільш популярні адміністративні послуги: з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; речових прав на нерухоме майно; реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи; Державної міграційної служби України; Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

За підтримки ПРООН придбано та передано 10 мобільних кейсів для надання послуг «на дому» ЦНАПам Кремінської міської, Чмирівської сільської, Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Красноріченської, Троїцької селищних рад, які обслуговують ОТГ, та Марківської, Новоайдарської, Попаснянської райдержадміністрацій.

Для запровадження послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та документів, що дають право громадянину України на виїзд за кордон і містять безконтактний електронний носій, для 16 центрів області придбано 22 комплекти відповідного обладнання.

Разом із тим Лисичанським, Кремінським міськими, Чмирівським сільським та Троїцьким селищним ЦНАПами вже надаються послуги з оформлення та видачі паспортних документів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *