“Сьогодні Сам Христос вводить нас в цю воду, щоб змити наші з вами гріхи!” – Владика Василій на свято Богоявлення ГНІХ

19 січня, у свято Богоявлення Господнього, у храмі св. Миколая Чудотворця м. Харкова було відслужено Святкову Утреню, Божественну Літургію та Чин Великого Водосвяття. Ці Богослужіння очолив Преосвященний Владика Кир Василій разом із парохом о. Миколою Семеновичем та сотрудником о. Олегом Рибчаком.

«Сьогодні Сам Христос, Який немає жодного гріха, вводить нас в цю воду, аби символічно змити наші з вами гріхи, і показати нам єдиний шлях до справжнього життя – шлях покаяння», – з таким словом до вірних звернувся владика Василій, пояснюючи духовне значення події Господнього Хрещення.
Ісус приходить хреститися в Йордан, щоб відкрити себе кожному з нас. «У Йорданських водах Христос бере на себе тяжкий тягар – гріх усього людства, щоб його перемогти і дати свободу кожній християнській душі», – наголосив Архиєрей. Таким чином ця спасенна подія є початком звільнення людства від гріховного ярма.

Варто зазначити, що на Йорданські свята до м. Харкова приїхали брати семінаристи, які допомагали співом та прислуговували під час усіх Богослужінь – бр. Віталій Фещак та бр. Михайло Бринько (Дрогобицька Духовна семінарія) і бр. Віталій Дум’як (Івано-Франківська Духовна семінарія).

По завершенні Божественної Літургії на подвір’ї храму відбулося Велике Водосвяття.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *