До поліції надійшло 1041 повідомлення, пов’язане із виборчим процесом



МВС безкомпромісно реагує на всі звернення про порушення під час виборчого процесу.
В Україні триває передвиборча кампанія, яка перейшла у гарячу фазу, до поліції щодня надходить від 80 до 100 звернень про порушення передвиборчого законодавства. Про це сьогодні, 11 лютого, на брифінгу наголосив радник міністра внутрішніх справ, голова координаційного штабу Іван Стойко.
«Минулого тижня завершилася реєстрація кандидатів, їх зареєстровано 44. Почалася гаряча фаза передвиборчих перегонів. З початку виборчого процесу поліція загалом зареєструвала 1041 повідомлення пов’язане із виборчим процесом. Здебільшого вони пов’язані із незаконною агітацією, таких 730, підкупом виборців – 66, пошкодженням майна -13 та хуліганством – 12. Всього за вказаними фактами розпочато 38 кримінальних проваджень. З них 17 – пов’язані з порушення виборчого законодавства і 21 пов’язане з проведенням передвиборчої кампанії. За 241 фактом проводиться перевірка згідно з законом "Про звернення громадян", складено 266 протоколів про адміністративні порушення», – сказав Іван Стойко.
За словами радника міністра внутрішніх справ, із переходом передвиборчих перегонів в активну фазу, до поліції щодоби надходить від 80 до 100 повідомлень про порушення виборчого законодавства.
Посилену охорону публічного порядку в день голосування правоохоронці будуть здійснювати в зоні проведення Операції об’єднаних сил: «Як тільки ЦВК розрахують кількість виборчих дільниць у зоні ООС, МВС направить туди додаткову кількість правоохоронців із числа Національної поліції, Національної гвардії та прикордонної служби для посиленого забезпечення публічного порядку під час виборів», – сказав Іван Стойко.
Також в Україну продовжують прибувати міжнародні спостерігачі: «На сьогодні їх зареєстровано вже 108. Ближче до дати голосування їх буде більше, ми будемо забезпечувати їхню безпеку, особливо під час роботи саме в Донецькій та Луганській областях», – зазначив Іван Стойко.
В день голосування на виборчих дільницях будуть, по попереднім підрахункам, будуть забезпечувати правопорядок 60-62 тис. правоохоронців, будуть залучені і поліцейські, і Національна гвардія, і прикордонники, а також курсанти вищих навчальних закладів МВС. Крім того, окружні дільничні комісії будуть взяті правоохоронцями під цілодобову охорону вже 22 березня.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *