У Києві обговорили стратегію розвитку соціального служіння УГКЦ

8 лютого 2018 року, у Курії Київської Архиєпархії відбулася робоча зустріч щодо розвитку соціального служіння у парафія УГКЦ, які знаходяться на теренах Центрально-Східної України.

У зустрічі взяли участь о. Роман Сиротич, Синкел Соціального служіння Київської Архиєпархії, о. Василь Чудійович, Канцлер, та о. Андрій Боднарук, Голова прес-бюро, які творять соціальну команду Київської Архиєпархії. Зокрема вони обговорили актуальний стан втілення цієї стратегії у життя Київської Архиєпархії. На прикладі минулого року було підсумовано ефективність методів праці на обраних  парафіях, а також плоди із проведених тренінгів у парафіях.

Взявши до зроблені напрацювання соціальною командою було обрано нові парафії, у яких упродовж наступного року буде ставлено акцент на розвиток соціального служіння. Участь у програмі зокрема візьмуть наступні парафії; Собор Воскресіння Христового, Трьох Святителів УГКЦ у місті Бровари, Святого Миколая УГКЦ у с. Щітки (Вінниччина), Святих Віри, Надії, та Любові і їх Матері Софії у Северинівці (Київщина), Святого Івана Богослова у Великих Коровинцях (Житомирщина), Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у Черкасах, Святого Миколи Доброго у Києві. Також під час зустрічі було створено стратегію дій не перше півріччя та мапу актуальних соціальних викликів Київської Архиєпархії.

На завершення зустрічі о. Роман Сиротич підкреслив значення і важливість місії у цій програмі БФ Карітас, та Львівської Освітньої фундації, а також подякував священикам за зроблену до цього часу працю.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *