Постанови Вісімдесят першої сесії Синоду Єпископів КГВА

6-7 лютого 2019 року під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава в Патріаршому домі у Львові відбулася Вісімдесят перша сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. Публікуємо Постанови цієї сесії Синоду:

ПОСТАНОВИ

Вісімдесят першої сесії
Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ,
6-7 лютого 2019 року Божого, Львів

  • Задля належного розвитку еклезіальної свідомості та воцерковлення вірних УГКЦ в Україні:
  • А. Доручити єпархіальним єпископам Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести різноформатне обговорення з духовенством, монашеством, семінаристами та мирянами своїх єпархій/екзархатів теми ідентичності нашої Церкви як помісної і водночас глобальної Східної Католицької Церкви, спадкоємниці і правонаступниці Київського християнства.

    Б. Доручити Філософсько-богословському факультету Українського католицького університету розробити просвітницький курс еклезіології УГКЦ у науковому і пастирському форматах і підготувати для цього необхідні друковані матеріали та публікації.

    В. Доручити медійним середовищам УГКЦ під проводом Департаменту інформації УГКЦ висвітлювати і пояснювати основні тези ідентичності нашої Церкви.

    Г. Доручити Комісії з питань екуменізму та міжрелігійного діалогу УГКЦ осучаснити Екуменічну концепцію УГКЦ відповідно до нових суспільних і релігійних обставин в Україні та опрацювати проект співпраці нашої Церкви з Православними Церквами України.

  • Затвердити Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до вірних і всіх громадян України з нагоди Президентських виборів і доручити душпастирям зачитати його після кожної Божественної Літургії в неділю, 24 березня.
  • Прийняти Пам’ятку виборця-християнина щодо усвідомлення відповідальності за власний голос та Пам’ятку політика-християнина щодо зобов’язання дотримуватися християнських цінностей у своїй політичній діяльності.
  • Поблагословити документ «Структура капеланської опіки в Пласті та інших скаутських молодіжних організаціях».
  • Взяти до уваги Звіт про діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, поблагословити план його діяльності на майбутнє і подякувати пану Володимирові Шереметі, єпархіальним референтам і всім співробітникам Бюро УГКЦ з питань екології за сумлінну й активну працю на славу Божу та примноження спільного блага українського народу.
  • Взяти до уваги Звіт Відділу соціального служіння про стан реалізації Стратегії соціального служіння УГКЦ.
  • Вісімдесят другу сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести в травні 2019 року Божого.
  • Ці  постанови набирають чинності 18 лютого  2019 року Божого

    Голова Синоду:                                  Блаженніший Святослав

                    

     

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *