Мав низку зустрічей на Тернопіллі. Громадяни запитували про ставлення …

Мав низку зустрічей на Тернопіллі. Громадяни запитували про ставлення націоналістів до розгорнутої Урядом «великої приватизації». Тож відповідаю.

Найперше, що повинна зробити нова українська влада, – це встановити належний контроль за керівництвом держпідприємств. Бо в цьому, наразі, і криється найбільша проблема.

Яскравий приклад – франківський локомотиворемонтний завод. Недолугі управлінці довели його до збитковості й збиралися пустити на металобрухт. Завадила тільки франківська мерія під керівництвом свободівця Руслан Марцінків. Місто викупило завод у комунальну власність і вже за перший рік отримало до скарбниці 15 млн грн податків. Ще за рік завод окупить себе й почне приносити чистий прибуток. Знайшлися фахівці – і проблеми не стало. Такі фахівці потрібні всім підприємствам.

Водночас влада повинна здійснити ще кілька кроків: ухвалити законодавство про стратегічні підприємства та галузі, заборонити їхню приватизацію та повернути державі раніше приватизовані. Перевірити законність приватизації великих підприємств: повернути державі незаконно приватизовані або змусити власників протягом року сплатити до бюджету збитки, завдані державі. Заборонити приватизацію прибуткових підприємств.

Те, що може працювати на користь громади, має бути в її руках. Тільки так ми піднімемо економіку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *