У Стрийській єпархії провели загальні збори Катехитичної комісії

20 лютого 2019 року у приміщенні Стрийського єпархіального управління відбулися загальні збори Катехитичної комісії Стрийської єпархії за участю відповідальних за катехизацію у деканатах єпархії.

Збори розпочалися молитвою та вступним словом Єпарха Стрийського Тараса Сеньківа, який наголосив на необхідності катехитичних зустрічей парафіяльних священиків із дітьми, які готуються до Святого Таїнства Покаяння, праці із молодими родинами та важливості біблійної та містагогічної катехизи в парафіях.

Голова катехитичної комісії о. Андрій Бінас представив звіт діяльності за ІI півріччя 2018 року. Серед планів на 2019 рік – участь дітей у Всеукраїнській прощі Вівтарних і Марійських дружин 8 червня у Зарваниці, проведення науково-практичних семінарів «Катехитичні матеріали» та проведення антисектантських лекцій в освітніх закладах і парафіях. Особливу увагу учасників зборів о. Андрій звернув на новинки серед катехитичних матеріалів для праці з дітьми різних вікових категорій: книжки «Господь зцілює рани», журнал «Ліхтарик», короткометражні фільми Комісії КГВА у відеохостингу Youtube, молитовники шрифтом Брайля. Також священик розповів про  підготовку методички «Дари Святого Духа» та настільних ігор для катехизації.

Відтак учасники зібрання дійшли висновку, що важливим елементом діяльності комісії залишається заснування нових парафіяльних катехитичних шкіл, участь у запланованих заходах Комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства та якісна організація процесу християнського навчання і виховання дітей, молоді та дорослих, щоб донести Слово Боже і правди віри до всіх вірних згідно із Посланням Синоду Єпископів УГКЦ «Боже Слово і катехизація». Завершилися збори Катехитичної комісії спільною молитвою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *