У Любліні освятили місце під пам’ятник блаженному свщмч. Омелянові Ковчу

22 лютого у м. Люблін, на території Концентраційного Табору „Майданек” відбулось освячення місця під будівництво пам’ятника блаженному свщмч. Омелянові Ковчу. Обряд освячення провів Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський Євген Попович, разом із духовенством.

Участь у даному заході взяли також семінаристи Люблінської Митрополичої Греко-католицької семінарії, місцева греко-католицька громада та римо-католицькі отці. До Любліна завітав Президент України Петро Порошенко. Після зустрічі з Президентом Польщі і Литви, які в цей день святкували 450-ліття Люблінської Унії, після їх спільних відвідин литовсько-польсько-української військової бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького, Президент України прибув на Майданек.

З Головою Української Держави прибули також Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Міністр оборони України Степан Полторак, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, Генеральні Консули України в Любліні і Кракові, інші високодостойні гості. Президент України звернувся до присутніх зі словом, а також процитував лист блаженного Омельяна написаний до Митрополита Андрея. Вельми вдячні за присутність представників влади міста Любліна, які у своїх виступах пригадали про рішення міської Ради про встановлення пам’ятника.

Під час заходу було також вкладено капсулу із підписами священнослужителів, а також присутніх у цей знаменний день україно-польських політиків під фундамент майбутнього пам’ятника.

cerkiew.org

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *