В облдержадміністрації відбулось засідання щодо вирішення проблемних …

В облдержадміністрації відбулось засідання щодо вирішення проблемних питань ветеранів АТО/ООС та членів їх сімей

За ініціативи активних місцевих об’єднань учасників АТО/ООС відбувся захід, на якій були запрошені заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, Юрій Клименко та Ольга Лішик, а також керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час засідання розглядалась низка питань. Зокрема, відновлення діяльності Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, відкриття обласного лікувально-діагностичного соціально-психологічного реабілітаційного центру та мережі територіальних кабінетів лікування, психологічної реабілітації та підтримки для ветеранів війни, учасників АТО/ООС.

Також торкалися питання виділення окремих ділянок для організації поховань ветеранів війни, загиблих учасників АТО/ООС.

Особливу увагу було приділено питанням вшанування пам’яті загиблих, встановлення надгробних пам’ятників, пам’ятних плит, меморіалів. Зокрема, йшлося про пам’ятник учасників АТО/ООС у м. Сєвєродонецьк та благоустрій військових поховань у м. Старобільськ.

Доповідачем виступила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона зазначила, що головна причина чому не діє Центру допомоги учасникам антитерористичної операції – відсутність на цей час його керівного складу та запропонувала надати пропозиції щодо кандидатур керівника та його заступника.

Також Ольга Лішик нагадала, що у квітні 2018 року в м. Рубіжному відкрито обласний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни на 30 ліжок. Станом на 1 січня 2019 року в умовах стаціонару пройшли медико-психологічну реабілітацію 270 осіб, які мають статус учасника бойових дій.

Разом із цим, реабілітацію можна отримати в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни (м.Циблі) та у санаторіях Солотвино та Ужгорода.

У минулому році санаторно-курортне лікування пройшли 50 учасників бойових дій. З держбюджету витрачено 405,743 тис. гривень. А літнім оздоровленням було охоплено 1150 дітей учасників АТО/ООС, з них 9 – із сімей загиблих.

Наприкінці засідання прийнято рішення створити комісію із нагляду за використанням путівок як для учасників АТО/ООС так й для їх дітей, а також проводити наради щодо проблемних питань учасників АТО за участю міських голів та райдержадміністрацій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *