Владика Гліб Лончина відслужив першу недільну Літургію в катедрі святого Володимира в Парижі

24 лютого 2019 року владика Гліб Лончина, Єпарх Лондонський відслужив першу недільну Літургію в катедрі святого Володимира в Парижі.

18 лютого він був призначений Апостольським Адміністратором Паризької єпархії, з огляду на те, що владика Борис Ґудзяк, отримав місію служити в Філадельфійській архиєпархії. Владика Борис сповняв служіння в Парижі з 2012 року. В час недільної Божественної Літургії владиці Глібу співслужили владика Борис Ґудзяк, новоіменований Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський, парох катедри о. Михайло Романюк, сотрудник о. Володимир Пендзей та диякон Володимир Радько.

Владика Борис на початку Літургії представив вірним нового Апостольського Адміністратора, розповівши про історію його родини та окресливши певні віхи служіння.

«Як ви, мабуть, знаєте з 18 лютого папа Франциск перевів мене на служіння до Філадельфійської архиєпархії Сполучених Штатах Америки. Поки буде обраний новий єпископ для Парижа, єпархією буде управляти як Апостольський адміністратор наш добрий приятель владика Гліб Лончина. Я дуже радію, що Господь покликав на це служіння саме його. Це один з найбільш шанованих духівників та провідників реколекцій у нашій Церкві, прекрасний знавець Літургії, він її не просто вивчав, але й нею жив. Він також чудово знає Святе Письмо. Хіба може бути краще поєднання?   Його дідусь – священик – загинув як мученик нашої Церкви, а батько в 70-тих і 80-тих роках очолював мирянський рух, брат є священиком в США», – розповів владика Борис.

Звертаючись до вірних в проповіді, владика Гліб зосередився не лише на темі сьогоднішнього Євангелія – притчі про блудного сина, але й також звернувся до парафіян з настановами на Великий Піст, який починається через два тижні. Прикметно, що свою проповідь владика Гліб говорив українською та французькою.

Він також попросив вірних молитися за його служіння. З проханням про молитву також звернувся владика Борис.

«Моліться за владику Гліба і за мене, за священиків нашої єпархії, за те, щоб всі жили в мирі і розвивали наше служіння, за те, щоб Господь послав нашій єпархії відповідного єпископа. Вона дуже непроста – шість офіційних мов, дві республіки, три королівства. Багато викликів, говорити і проповідувати до всіх – це складне завдання. Ви є дуже добрі люди, з вами легко служити і вам проповідувати. Мені нелегко від вас йти, бо тут це не була робота чи завдання, а родинне життя. Поза Парижем ще є сорок громад, кожна з них – маленька чи велика – пульсує життям. Дякую Богові за всі ті благодаті, які спливали на мене і на нас разом», – наголосив владика Борис.

У новому служінні в Парижі владика Гліб відсвяткував свій 65-тий день народження. Його привітали священики і вірні катедри та єпархії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *