До Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку внесені …

До Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку внесені зміни

Зокрема, в порівнянні з умовами проведення конкурсу у 2018 році, розширений перелік учасників шляхом включення до нього військово-цивільних адміністрацій, які відповідно до закону виконують повноваження органів місцевого самоврядування. Таким чином, знято обмеження щодо участі у конкурсі усіх громад Луганської області на підконтрольній українській владі території.

Також розширено перелік юридичних осіб публічного права, на баланс яких зараховується майно, придбане в рамках реалізації проекту. На відміну від попередньої редакції, яка передбачала зарахування цього майна на баланс закладу, який перебуває в оперативному управлінні або господарському віданні органу місцевого самоврядування, наразі передбачається зарахування такого майна на баланс підприємства, установи, організації, що перебуває у комунальній власності відповідної територіальної громади і здійснює свою діяльність на основі права господарського відання або оперативного управління.

Зменшено обсяг документів, які подаються учасником конкурсу, що значно спрощує процедуру участі у конкурсі та зменшує обсяг документообігу.

Конкретизовано склад конкурсного комітету. Визначено, що він утворюється у складі голови (яким є заступник голови облдержадміністрації за посадою), заступника голови та його членів, які визначаються з числа працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, представників Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області.

Також конкретизовано склад та функції секретаріату, який утворюється конкурсним комітетом, зокрема чітко розподілені функції між членами та відповідальною особою секретаріату, визначено порядок прийняття рішень секретаріатом.

Змінено підхід до оцінювання проектів. Зокрема, оцінювання проекту за таким критерієм як вплив проекту на розвиток відповідної адміністративно-територіальної одиниці області здійснюватиметься за бальною системою від 1 до 4 балів. Змінено підхід до оцінювання за критерієм щодо участі ініціаторів проекту у співфінансуванні. Умовами попереднього конкурсу передбачалось нараховувати бали за участь у співфінасуванні за наступним принципом: від 6 до 10% – 1 бал; від 11 до 20 % – 2 бали; від 21 до 30% – 3 бали і т.д. У поточному році планується за цим критерієм нараховувати 0,5 балів за кожний відсоток частки співфінансування ініціатора проекту, починаючи з 6 %.

Розділ щодо оцінювання проектів за пропозицією Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області доповнено двома новими критеріями. Це, зокрема, якість проекту, яка полягає у його детальному розроблені, що дозволяє мати повне уявлення про продукт, створений внаслідок його реалізації, сукупність властивостей і характеристик продукту, що гарантують його можливість задовольняти потреби споживачів. Оцінювання за цим критерієм здійснюється членами Конкурсного комітету шляхом нарахування балів за шкалою від 0 до 2. Сталість проекту полягає у спроможності до автономної реалізації програми чи проекту та збереження отриманих позитивних результатів у довгостроковій перспективі. Оцінювання за цим критерієм здійснюється членами Конкурсного комітету шляхом нарахування балів за шкалою від 0 до 5.

Цьогоріч конкретизовано порядок розрахунку рейтингової оцінки проекту, зокрема, сумарна оцінка проекту визначається шляхом складання балів за всіма критеріями, визначеними Положенням. Рейтингова оцінка окремого проекту розраховується шляхом складання сумарних оцінок членів Конкурсного комітету, які брали участь в оцінюванні, та поділу цієї суми на їх кількість з визначенням числа до двох знаків після коми.

Також деталізовано окремі додатки до Положення, зокрема форма таблички, яка розміщується на об’єкті, на якому реалізовано проект. Зокрема, у ній міститься більш докладна інформація щодо усіх осіб, які взяли участь у співфінансуванні проекту, та обсягу співфінансування.

Нагадаємо, що для участі у конкурсі в 2018 році було подано 136 проектів на загальну суму 30 085 517,97 гривень, з них за рахунок обласного бюджету – 14 257 338,92 гривень, місцевого – 13 542 921,83 гривень, небюджетні кошти – 2 285 257,22 гривень. Перемогу в обласному конкурсі здобув 41 проект загальною вартістю 10 643 217,44 гривень.

За пріоритетними напрямами проекти-переможці поділяються наступним чином: культура – 18, освіта – 16, охорона здоров’я – 3, вуличне освітлення – 2, екологічні ініціативи – 2.

Загальна вартість проектів склала 11058184 гривень, у тому числі: кошти обласного бюджету – 4990360,00 гривень, місцевих бюджетів – 5015304,00 гривень, інші джерела фінансування – 1052520,00 гривень. Наразі усі проекти реалізовано.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *