Волонтерів руху «Руки допомоги» вчили працювати з дітьми з особливими потребами

25 лютого 2019 року на зустріч волонтерського руху «Руки допомоги», що діє у Львівській архиєпархії завітала заступник з виховної роботи в навчально-реабілітаційному центрі «Мрія» Андріана Степанівна Дяк.

Волонтери руху щотижня відвідують дітей-сиріт і дітей у складних життєвих обставинах у різних навчальних закладах та в реабілітаційних центрах. Дуже важливо знати, як саме треба працювати з дітьми з особливими потребами, причини і наслідки такого стану дітей, про їхні вроджені та набуті вади. Тому капелани Центру опіки сиріт запрошують різних спеціалістів, які допомагають розібратися в таких питаннях.

Понеділкова зустріч пройшла в дружній атмосфері. Андріана Степанівна розповіла молоді про свій перший досвід праці з дітьми у НРЦ «Мрія», про виклики, які перед нею постали. Також вона поділилася досвідом праці з дітьми із затримкою психічного розвитку, дала практичні поради в різних ситуаціях, які можуть виникнути між дітьми та волонтерами, що до них приходять. Цінні поради та навички дадуть можливість волонтерам трохи глибше зрозуміти дітей, знайти до них підхід, що допоможе плідній праці в їхньому середовищі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *