На Луганщині розпочата весняно-польова кампанія Відбулась …

На Луганщині розпочата весняно-польова кампанія

Відбулась науково-практична конференція з питань особливостей проведення комплексу весняно-польових робіт у Луганській області в 2019 році.

У конференції взяли участь керівники районів, начальники управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрації, представники агроформувань та банківської сфери.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін доповів, що посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств Луганщини під урожай 2019 року очікується в межах 806,7 тис. га.

Планується посіяти ярих зернових культур на площі 123 тис. га, технічних культур – 365 тис. га.

Також він акцентував увагу на необхідності підвищення якості ведення господарювання, на питаннях технічного переоснащення та більш ефективне використання сільгоспугідь.

Спікерами заходу надано методичні рекомендації з особливостей проведення комплексу весняно-польових робіт і догляду за посівами озимих та ярих ранніх культур. Зокрема, щодо раціонального використання земель, визначення посівної якості насіннєвого матеріалу, виробничої та фітосанітарної безпеки.

Окремо, в рамках реалізації програм державної підтримки аграріїв, розглянули питання перспектив створення системи інформаційно-консультативного забезпечення агровиробництва та банківських послуг для аграріїв.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *