Луганщина долучилася до проекту OpenMarket.Вугілля Виконуючий обов’язки голови …

Луганщина долучилася до проекту OpenMarket.Вугілля

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у презентації системи OpenMarket ДП «СЕТАМ», що відбулося сьогодні, 19 березня у Сєвєродонецьку. У заході також взяв участь генеральний директор Державного підприємства «СЕТАМ» OpenMarket Віктор Вишньов.

Очільник області привітав запуск проекту на території Луганщини.

«OpenMarket.Вугілля та OpenMarket.Land – це надзвичайно актуальні теми, оскільки завдяки реформі децентралізації громади отримали право користуватися землями, і в цьому питанні все має бути максимально відкритим та прозорим, – зауважив Сергій Філь. – Україна йде до того, щоб всі процеси, які стосуються держави й органів державної влади, були відкритими, тому такі сервіси є безцінними. Сьогодні зроблено перший крок, до переходу Луганської області до відкритості в цих процесах».

Метою проекту OpenMarket.Вугілля є відкриття ринку вугілля шляхом переводу продажів в онлайн. Як зазначив гендиректор ДП «СЕТАМ», реалізація проекту допоможе вугільним підприємствам збільшити свої прибутки від продажу енергоресурсів.

«На жаль, на сьогодні у Східній Україні лише три шахти є прибутковими, усі інші – дотаційні. Тому встановлення справедливої ціни на вугільний ресурс виступає вкрай необхідним питанням, – зазначив Віктор Вишньов. – Крім того, споживачів цих ресурсів цікавить прозоре ціноутворення. Це повинні бути не лише великі ТЕС, ТЕЦ, які отримуватимуть енергетичні ресурси напряму від виробника, а й малі та середні споживачі, які можуть отримати менші партії вугілля. У результаті прибираються посередники та підвищуються ціни за рахунок конкуренції між споживачами».

Підприємство «СЕТАМ» створено державою з метою реалізації політики в сфері організації примусового виконання рішень органів державної влади та усунення корупційної складової при реалізації арештованого майна.

За час роботи державне підприємство досягло суттєвих успіхів у проведенні електронних торгів. На організованих ним аукціонах реалізовано активів на 8 млрд грн.

OpenMarket.Вугілля – це онлайн аукціон з продажу вугілля, який відкриває доступ на ринок вугілля всім охочим (процес участі максимально простий), розкриває показники щодо об’ємів продажу, ціни та попиту на вугілля та відкриває дані для учасників ринку.

OpenMarket.Land передбачає продаж прав оренди на державну землю сільгосппризначення з використанням технології Blockchain.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *