Під санкції України потрапила компанія Ювас-Транс, яку InformNapalm викрив на участі в спецоперації РФ по захопленню українських моряків

10 грудня 2019 року InformNapalm опублікував статтю “Особи, причетні до блокування українських кораблів, мають бізнес в Україні” . Статтю було перекладено сімома мовами світу. У статті йшлося про те, що судна, які належать ТОВ “Ювас-Транс” та пов’язним з ним структурам, брали участь в блокуванні проходу українських військових кораблів під аркою Керченського мосту 25 листопада 2018 року. В той же день окупанти обстріляли та захопили наші кораблі, наші моряки стали військовополоненими.

OSINT- аналітики InformNapalm провели розслідування і з’ясували, що ТОВ “Ювас-Транс” та пов’язані з ним структури причетні також до контрабанди, систематичного порушення законів України і міжнародного права, можливого ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі, також є підозра на подвійне громадянство, організація злочинної мережі і зрештою — участь в блокуванні українських військових кораблів.

І ось Президент України Указом № 82/2019 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»”. Про це можна почитати на сайті РНБО.
А ось тут у файлах PDF список тих, хто потрапив під санкції. В списку є також “Юват-Транс” та пов’язані з ним структури.

Це приклад того, як активна громадянська позиція сприяє досягненню важливого результату. Це ще один крок до деокупації нашої землі.

Ми вдячні небайдужим, хто сприяв нам в нашому розслідуванні. Разом переможемо!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *