Встановлені точні координати постійної фіксації новітніх російських систем РЕБ на Донбасі

Сьогодні, 3 квітня, офіційний твіттер-канал української місії в ОБСЄ @UKRinOSCE опублікував фото автоматизованої станції перешкод Р-330Ж “Житель” та комплексу радіоелектронної боротьби “Тірада-2”, які були зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ неподалік від населеного пункту Южна Ломуватка, на окупованій Росією частині Донбасу 16 березня 2019 року. Що саме означала така унікальна знахідка міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm додатково виклала у матеріалі: “На Донбасі виявлені новітні російські системи РЕБ, якими намагаються глушити стратегічні дрони США”.

І ось сьогодні, завдяки публікації нових фотодоказів від ОБСЄ волонтери InformNapalm встановили точні координати розміщення зазначених російських систем.

На слайді ОБСЄ не були зазначені точні координати, тому волонтери спільноти InformNapalm переглянули загальнодоступні супутникові знімки в google maps і знайшли точне місце фіксації – це  48.418126 38.511170. Цікаво, що на знімках в даному районі постійно перебувають кунги з антенами на армійських вантажівках, це можна побачити неозброєним оком і це дає змогу зробити припущення про достатньо тривале місце дислокації тут російських систем РЕБ.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *