Голова ПМВ благословив священиків на Великодні Богослужіння для українців у Сінгапурі, Іспанії, Португалії, Лівані, Туреччині та на Кіпрі

Голова Пасторально-міграційного відділу владика Йосиф Мілян, дбаючи про забезпечення духовних потреб вірних УГКЦ, які мешкають поза Україною, благословив і делегував священиків на Великодні Богослужіння для душпастирської опіки українців у Туреччині, Іспанії, Португалії, Лівані, Сінгапурі та на Кіпрі.

Так, на Кіпрі від ПМВ з 24 квітні по 11 травня перебуватиме о. Василь Захарусь. Планується, що Великодні Богослужіння відбудуться у суботу, 27 квітня, у Лімасолі і в неділю, 28 квітня, – у Нікосії.

Референт зовнішніх зв'язків ПМВ о. Віталій Храбатин протягом Пасхального часу відвідає українців греко-католиків у Туреччині і Лівані. Заплановані Літургії у Стамбулі та Бейруті. Так, Святкове Богослужіння у Стамбулі відбудеться у Великодню Суботу, 27 квітня, в Храмі святого Антонія на Таксимі. 

До Сінгапуру на Великдень прибуде о. Андрій Полторацький. Місцева громада українців звернулася до Голови ПМВ з проханням про священика.  І владика Йосиф делегував отця Андрія. Це буде перший Великдень для нашої громади у Сінгапурі українською мовою.  А надалі ПМВ працюватиме над тим, щоби забезпечити перебування українського священика у цій країні настало.

Крім того, у Пасхальний час до вірних УГКЦ у м. Альмерія (Іспанія) завітає о. Василь Дяків, а до українців у Порто (Португалія) – о. Йосафат Коваль, ЧСВВ.

pmv.ugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *