У Сєвєродонецьку відбулась поминальна молитва за загиблими …

У Сєвєродонецьку відбулась поминальна молитва за загиблими героями-чорнобильцями

Сьогодні, 24 квітня, з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської трагедії у Свято-Хресто-Воздвиженський храмі відбулась поминальна молитва за загиблими героями-чорнобильцями.

Вшанувати їх пам’ять прийшли представники міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. До них долучився заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

«Ця подія – засвідчення героїзму та мужності ліквідаторів, які врятували від жахливих техногенних наслідків не тільки Україну, але й усю Європу, – зазначив Геннадій Іваненко. – Вона повинна стати уроком, який навчить нас дбати про екологію, думати про майбутнє наших дітей. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя, вгамовуючи «мирний» атом».

Крім цього, під час цих заходів 20 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС нагороджено листами подяки обласної державної адміністрації.

Слід зазначити, що сьогодні у Луганській області проживає більше 3 тис. безпосередніх учасників ліквідації, які мають першу, другу та третю категорії.

Обласною владою забезпечено стовідсоткове виконання державних бюджетних програм та Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надання їм адресної допомоги, можливостей для оздоровлення, а також технічних засобів реабілітації для інвалідів-чорнобильців.

У 2019 році на виконання обласної Програми заплановано фінансування витрат у сумі 3323,893 тис. гривень, у тому числі з обласного – 2572,207 тис. гривень та місцевих бюджетів – 751,686 тис. гривень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *