Державним архівом Луганської області реалізується проект «Пам’ятайте …

Державним архівом Луганської області реалізується проект «Пам’ятайте героїв АТО»

У засіданні колегії Державного архіву Луганської області, яке відбулося сьогодні, взяв участь виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Розгляд питань порядку денного розпочався з підсумків проведення комплексних перевірок діяльності служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів структурних підрозділів облдержадміністрації та комунальних установ області. Керівникам установ та організацій було вказано на необхідність усунення недоліків виявлених під час перевірок, виділення приміщень під архіви та обладнання їх до кінця року відповідно до вимог чинного законодавства.

Для вшанування подвигу живих і полеглих учасників ООС (АТО), поповнення джерельної бази історії України періоду незалежності, в 2017 році Держархівом запроваджено проект «Пам’ятайте героїв АТО» зі збирання усної історії та створення колекції документів особового походження учасників подій, які відбуваються на Сході України.

Під час засідання колегії повідомлено, що на сьогодні 11 архівними установами створено вісім фондів особового походження та три колекції документів. Всі зібрані документи стануть джерельною базою для науковців, краєзнавців, студентів щодо дослідження історії України початку ХХІ століття, а також будуть залучатися до виставкових, науково-дослідницьких та видавничих проектів.

Щодо підготовки архівних установ до роботи у осінньо-зимовий період 2019-2020 років колегією були визначені заходи для забезпечення надійної експлуатації будівель і приміщень, систем їх життєзабезпечення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *