Глава УГКЦ до владики Бориса Ґудзяка у Філадельфії: «Господь посилає вас навчити сучасну людину в Північній Америці вірити в Бога»

Мабуть це є час, коли усі люди в Сполучених Штатах очікують від нашої Церкви особливого свідоцтва християнської віри. Це час коли усі тут очікують оновлення та відродження. Але водночас сьогодні чуємо особливе слово втіхи – Слово про Утішителя.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 4 червня 2019 року під час інтронізації владики Бориса Ґудзяка на Митрополита Філадельфійського в катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії.

Предстоятель відзначив, що сьогодні у Філадельфійській митрополії завершується період очікування, оскільки вже рік вірні та вся наша Церква в Сполучених Штатах очікувала на цей день. «Сьогодні ми стали наочними свідками вияву особливої любові Бога до нашої Церкви і народу. Господь дбає про нас. Він дарує вам вашого пастиря, батька, благовісника Христового Євангелія та благодаті Святого Духа – вашого нового архієпископа і митрополита владику Бориса», – сказав Блаженніший Святослав.

Звертаючись до нового Митрополита Філадельфійського, Предстоятель додав: «Вас Господь посилає до цієї пастви у буремний і непростий час. Якось аж лячно звучать сьогодні слова Божого Слова, скеровані до всього Божого люду: «Настане час, коли кожен хто вас убиватиме, гадатиме що служить Богові»».

«Вас Господь посилає сьогодні навчити сучасну людину у особливій культурі Північної Америки вірити в Бога та вилікувати її від рани гріха. Вас посилає сьогодні Господь щоби разом із цим людом, пасхальними «веселими стопами» йти до Отця, переорієнтувати всі їх життєві горизонти в напрямку до Бога і таким чином чинити всяку справедливість», – відзначив Глава УГКЦ.

«Це вас, – звернувся Блаженніший Святослав до нового Митрополита, –Господь кличе сьогодні допомогти синам і донькам нашої Церкви, що походять з різних середовищ, з громадських організацій, а навіть різних народів та культур, дати свідоцтво християнського життя. Навчіть їх бути собою. Навчіть їх не засуджувати, а свідчити. Поверніть нашу Церкву знову у серце нашої громади та допоможіть подолати те, що роз’єднує, поверніть живого Бога у серце кожної людини».

Предстоятель зі словами вдячності згадав усіх архієпископів Філадельфійських, які трудилися у цій, одній із найстарших поза межами України митрополії УГКЦ. Подякував за служіння владиці Стефану Сороці, який багато років був очільником української Церкви у США. Також подякував владиці Андрієві Рабієві, єпископу помічникові, який готував сьогоднішнє торжество.

Особливо Глава УГКЦ звернувся до єпископату, духовенства і монашества усієї української громади та до всіх дітей Церкви. «Відкриймося до дії Святого Духа, прийміть вашого нового владику і йдіть за ним. Ми всі сьогодні очікуємо оновлення і оживлення нашої Церкви у США. Очікуємо, що наші церковні структури тут будуть переосмисленні, осучаснені та переживуть, за словами папи Франциска, справжнє душпастирське навернення. Очікуємо що наша Церква віднайде кожного загубленого свого сина і доньку та дійде туди, де її потребують та кличуть. Наш єпископат та духовенство у цій країні очікують нового лідерства та сопричастя з широкою спільнотою Католицької Церкви у США. Ми очікуємо нової глибини єдності з Матірною Церквою в Україні та усьому світі», – закликав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *