Під час святкування Дня журналіста голова Донецької облдержадміністрації …

Під час святкування Дня журналіста голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць поспілкувався з представниками засобів масової інформації та відповів на їх питання щодо подальшого розвитку області.

Журналісти цікавились нагальними проблемами, які існують у області та тим, як вони будуть вирішуватись. Зокрема, Представники ЗМІ поцікавились у очільника області, які саме галузі економіки він вважає пріоритетними для області.

«Перш за все – це IT. У області вже існують компанії, які надають послуги клієнтам з усіх регіонів України, у тому числі розробляють сайти та програмне забезпечення для державних установ. Це говорить про високий рівень спеціалістів, які працюють у регіоні та ті перспективи, які ми можемо відкрити для бізнесу саме у цій галузі», – зазначив Олександр Куць.

Також журналісти поцікавились станом реалізації екологічних проектів. Очільник області наголосив, що наразі для області пріоритетним є створення мережі очистки питної води та стоків, і для цього об’єднані зусилля як обласної влади, так і міжнародних донорів.

Під час спілкування Олександр Куць неодноразово наголошував на необхідності залучення інвестицій у область.

«Зараз ми маємо значну технічну підтримку світової спільноти, проте нам потрібні прямі інвестиції у реальні сектори економіки. Те, що можна розвивати достатньо швидко – це туризм та ІТ. Про ІТ ми вже говорили, а туризм нам потрібен для того, щоб люди їхали у область, бачили реальний стан справ, на власному досвіді знайомились з історією та перспективами Донеччини», – підкреслив він.

Окремо представники ЗМІ та голова ОДА приділили увагу питанню водопостачання у області. Олександр Куць дав роз’яснення щодо поточного стану справ у КП «Компанія «Вода Донбасу» та наголосив, що для вирішення проблем підприємства докладаються зусилля Донецької ОДА, підрозділів ООС, уряду України та міжнародних партнерів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *