Пам’ятаємо кожного героя, який загинув за свободу рідної землі Війна – …

Пам’ятаємо кожного героя, який загинув за свободу рідної землі

Війна – болюча тема, і кожен намагається розповісти про неї. Другій світовій війні присвячено багато книжок, знято багато художніх та документальних фільмів, які розказують нам, поколінню 21 сторіччя про жах, руйнування й смерть.

Горем і болем війна увірвалася в кожну українську домівку, змінивши назавжди долі, забравши життя мільйонів та скалічівши душі людей. Але незламний дух, що живе в українцях, повстав проти нацистського ворога. Наші земляки мужньо боролися на фронтах та у підпіллі та з кожним боєм вони наближались до перемоги.

На жаль, війна повернулася на українську землю, і вже п’ять років кровоточить ця рана. Знову наші хоробрі військові й добровольці стали на захист країни. Це – сучасна історія, яка відбувається на наших очах. Про мужність захисників та їхні подвиги розповідають журналісти і письменники. Свідчення учасників подій та очевидців вже не дадуть нікому переписати нашу історію. Нашу правду.

«Аеропорт» Сергія Лойка, «Маріупольський процес» Галини Вдовиченко, «Оголений нерв» та «Повернутися дощем» Світлани Талан і багато інших видань покликані закарбувати у вічності людське горе, що приніс ворог-сусід на українську землю. Доречі Талан авторка із Сєвєродонецька, свідок окупації міста та подальшого його звільнення.

Сьогодні, 22 червня, український народ відзначає День скорботності і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Кожен українець вшановує світлу пам’ять тих, хто загинув від терору окупантів, згадує героїчний подвиг захисників, які здолали нацизм.

Ще багато будуть написані книги про війну – як про Другу світову війну, так і про події сьогодення тут, на сході України. Загарбник піде з поразкою, і про мир на українській землі теж незабаром напишуть.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *