Цьогоріч на проведення весняно-польових робіт аграріям Луганщини витрачено …

Цьогоріч на проведення весняно-польових робіт аграріям Луганщини витрачено 3,26 млрд гривень

Сьогодні, 24 червня, відбулась колегія Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації з питань організації та проведення збирання врожаю ранніх зернових культур 2019 року у Луганській області.

Доповідачем виступила заступник директора Департаменту Любов Безкоровайна.

Вона зазначила, що минулоріч посіяно 287,2 тис. га озимих культур, з яких озимої пшениці 270,2 тис. га, озимого ячменю 8,9 тис. га, озимого жита 1,7 тис. га.

На проведення весняно-польових робіт аграріям Луганської області витрачено 3,26 млрд гривень.

Відповідно до прогнозних розрахунків та ураховуючи біологічну врожайність очікується зібрати близько 980 тис. тонн зерна ранніх зернових культур, у тому числі: пшениці – 875 тис. тонн, ячменю – 94 тис. тонн.

Крім цього вона проінформувала, що заплановано направити на збирання врожаю 997 одиниць зернозбиральних комбайнів, а також 516 жниварок.

Сезонне навантаження на один зернозбиральний комбайн по області становить 250 га (по Україні 230 га). При ефективному використанні наявної сільгосптехніки та сприятливих погодних умов дасть можливість аграріям провести жнива за 9-11 робочих днів.

У минулому році закуплено техніки в кількості 543 одиниць на суму 593 млн. грн., що на 91 одиниць більше 2017 року. Проте через високий рівень навантаження на техніку цієї кількості ще недостатньо.

Для проведення літнього комплексу польових робіт та збирання врожаю є в наявності дизпалива 5,7 тис тонн (50% до потреби), бензину 1,6 тис тонн (72%).

Основною складовою підвищення врожайності сільськогосподарських культур є внесення мінеральних добрив. Аграріями області в період весняно-польових робіт 2019 року внесено 67 тис. тон мінеральних добрив що на 8,9 тис. тон більше минулого року.

На території Луганської області розташовано 19 підприємств, які здійснюють зберігання зернових культур (елеваторів) загальною ємністю 848 тис. тонн.

До приймання зерна врожаю 2019 року готові 16 елеваторів, загальною ємністю зберігання 790 тис. тонн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *