Уплотнілі. На місці майбутнього будівництва по Свободи-Іванова 35 з’явився …

Уплотнілі.
На місці майбутнього будівництва по Свободи-Іванова 35 з’явився інформаційний стенд. Мегабуд будуватиме висоточку. На 13 поверхів. Як вони люблять з надземним і підземним паркінгом. Налякані багаторічними виступами місцевий мешканців, цього разу будівельники спромоглися оформити необхідні дозволи. Навіть вплив на довкілля оцінили. Особняк дворянки Мігріної нібито не чипатимуть і навіть відновлять. Але на контакт забудовники не йдуть і я їм не вірю. Мегабудівці діють як класичні швондери. Вдерлися брудними чоботами у вишуканий маєток і ліплять своє одоробло. З псевдомодерновою фінтифлюшкою нагорі. Типу і ми шляхетний смак маємо.
Через жадібність забудовників і відсутність стратегії розвитки міста колишній історичний центр Харкова все більше нагадує латиноамериканські фавели. Або величезну комуналку, якщо ближче до дітей швондерів. Постійні проблеми з водою, електрикою і каналізацією, яким 100 років і які не витримують навантаження висотками. Тротуари і подвір’я забиті припаркованими автівками. Відсутність місць для відпочинку, знищені дерева, сморід бензину і стічних вод. Найдорожча нерухомість кажете? Ню-ню.
Здається мені, ще трохи і ми, мешканці центру не зможемо позбутись своєї нерухомості навіть за копійки. Ми теж вклали чимало у свої будинки, чому разовий прибуток якогось Мегабуду важливіший за втрати тисяч харків’ян які купували і реконструювали нерухомість у престижному районі, а через тупість одних і жадібність інших район швидко перетворюється на нетрі. У мене відповіді на ці питання немає.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *