В екотаборі у Стрийській єпархії повністю відмовилися від поліетилену

13-19 червня 2019 року в смт Журавно відбувся християнський екологічний табір «Екосвіт». Організовує цей табір Бюро екології Стрийської єпархії.

Його учасниками були діти віком від дев’яти до дванадцяти років зі Стрийської єпархії, а також з Львівської та Івано-Франківської архиєпархій та Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Кожен день тематично допомагав дітям краще зрозуміти власну християнську відповідальність за створений Богом світ. Доброю допомогою в цьому слугували екоказки «Їжачок-рятівничок», «Врятований ліс», «Арчі», «Блакитний скарб». Діти вчилися, ставили сценки, писали пісні, малювали і, звичайно, молилися.

Цікаво відбулася зустріч із кінологом та собаками, під час якої діти навчилися правильного поводження з тваринами та вивчили команди. Не менш цікавою була зустріч із представниками Львівської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва на тему сортування сміття та належного поводження з відходами. Дуже сподобалися гутірки з фотографування, які допомагали закарбувати на фото красу сотвореного Богом світу.

Родзинкою табору стало те, що таборовики і управа повністю відмовилися від використання поліетилену. У перший день табору було проведено флешмоб, коли всі здали власні поліетиленові пакети, закликавши через соціальні мережі зробити це в усіх християнських таборах. Молодь використовувала паперові пакети та екосумки. Як виявилося, зробити це досить легко. У день води діти намагалися більш ощадливо ставитися до цього Божого дару і цінувати його.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *