Сергій Філь: для нас головне – безпека громадян Оперативна нарада відносно …

Сергій Філь: для нас головне – безпека громадян

Оперативна нарада відносно ймовірного розведення сил та засобів відбулася сьогодні, 25 червня, у Станиці Луганській.

У нараді взяли участь виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон, представники Збройних Сил України та місцевих органів влади.

«Питання національної безпеки вирішуються на державному рівні. Облдержадміністрація підтримає рішення, прийняті Президентом України Володимиром Зеленським, РНБО й Командувачем Об’єднаних сил Олександром Сирським. Та для нас головне – безпека громадян, зокрема, місцевих жителів. Вони мають почувати себе захищеними, а об’єкти критичної інфраструктури – надійно забезпечувати життєдіяльність населення Луганщини. Переконаний, що все буде організоване на належному рівні», – сказав Сергій Філь за підсумками наради.

Олександр Сирський підкреслив важливість вищеназваних заходів та повідомив, що для розведення сил та засобів у Станиці Луганській необхідно отримати низку гарантій виконання етапів розведення: «Процес повинен відбуватися відповідно до домовленостей, досягнутих у Мінську».

Марк Етерінгтон, у свою чергу, зазначив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні допомагатиме у разі виникнення труднощів.

Також вони обговорили окремі питання щодо реалізації ймовірного процесу розведення сторін на Луганщині.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *