Страсбурзька змова стала в один ряд з ганебними мюнхенськими подіями 1938 року

Через 80 років європейська історія повторюється і вчорашня  Страсбурзька змова стала в один ряд з ганебними мюнхенськими подіями 1938 року. Про це написав Олександр Турчинов на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що п’ять років тому через анексію Криму, розв’язання війни на Донбасі, чисельну кількість жертв серед українців, ПАРЄ позбавила Росію права голосу і виключила зі своїх керівних органів, “після чого Кремль змушений був прибрати свою делегацію зі Страсбургу”. 

“Росія не зробила жодних висновків: не припинила агресію, не звільнила Крим та Донбас, не визнала свою відповідальність за збиття “Боїнга” та хімічну атаку в Солсбері, не звільнила заручників та військовополонених. Жодних вимог міжнародного співтовариства не було виконано! 

РФ продовжує політику насилля, вбивств та терору. Більше того, ситуація тільки погіршується – швидкими темпами відбувається мілітаризація Криму, агресія поширюється на Чорне та Азовське моря, захоплені українські кораблі та військові моряки. Вздовж україно-російського кордону сконцентроване багатотисячне військове угруповання, готове до наступу. І на цьому фоні наші європейські “друзі” приймають рішення щодо повернення російської делегації до ПАРЄ, вимоги якої були не просто не виконані, а розтоптані Кремлем”,  – йдеться у повідомленні.  

За словами Турчинова, понад 80 років тому аналогічна зрада європейських цінностей, принципів та здорового глузду відбулася в Мюнхені, “коли європейські лідери погодилися віддати на поталу Гітлеру частину європейської країни”. 

“Тоді це була Чехословаччина. Всі спроби потурати агресору мали страшний зворотній наслідок. Мюнхенська змова відбулася в 1938 році, через рік Гітлер розв’язав Другу світову війну – найкривавішу та найтрагічнішу  в історії людства. 

Історія повторюється і Страсбурзька змова стала в один ряд з ганебними Мюнхенськими подіями. Їі наслідки можуть бути такими ж згубними для миру в Європі і світі. На жаль, історія нічому не вчить”, – зазначив Олександр Турчинов. 

“Ми вдячні країнам Балтії, Грузії, Польщі та іншим небагатьом європейським депутатам, які підтримали Україну і не голосували за це ганебне рішення.   

Як і в 2014 році, ми повинні розуміти, що треба розраховувати лише на свої сили, на свою армію, на свій народ. Зміцнювати свій оборонний потенціал, та захищати свою Україну. В 2014 нам було важче, але ми вистояли, вистоїмо і зараз!” – резюмував Олександр Турчинов. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *