Центр Опіки Сиріт Львівської архиєпархії відсвяткував десятирічний ювілей

Центр Опіки Сиріт, що діє у Львівській архиєпархії відсвяткував десятирічний ювілей. З цієї нагоди привітати отців капеланів, працівників місії, добродіїв та фундаторів прибув Львівський Митрополит Ігор Возьняк. Архиєрей подякував за сумлінну та ревну працю всім капеланам, працівникам та жертводавцям, а особливо подяку склав голові місії Центру Опіки Сиріт – отцю Роману Прокопцю.

Місія «Центр Опіки Сиріт» є релігійною організацією, яку заснувала Курія Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Це об’єднання вірян на християнських засадах Католицької Церкви для задоволення релігійних потреб дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, дітей із шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів, сиротинців сімейного типу, розподільників, комунальних будинків дитини для поширення віровчення Католицької Церкви, служіння Євхаристії, а також участі у справах благодійності та милосердя. При місії «Центр Опіки Сиріт» діє спільнота активної молоді «Руки допомоги».

Волонтери місії моляться за дітей разом з дітьми. Вони допомагають вихованцям шкіл-інтернатів засвоювати християнські принципи, брати участь у Тайні Святої Сповіді та Святого Причастя,  налагоджувати особисті стосунки з Богом, для найменших сиріт шукають людей, які б стали їм хресними батьками, організовують спортивні змагання, літні табори та інші заходи.

Центр Опіки Сиріт працює не лише з дітьми впродовж їхнього перебування у дитячих будинках чи сиротинцях, але й після виходу у доросле життя організовує для них спортивні змагання, залучає до волонтерського руху, допомагає малолітнім матерям-сиротам та сім’ям у складних життєвих обставинах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *