Юрій Клименко відвідав IV Форум місцевого розвитку на Львівщині «Співпраця …

Юрій Клименко відвідав IV Форум місцевого розвитку на Львівщині

«Співпраця Львівщини і Луганщини – це наша відповідь на виклики гібридної війни», – наголосив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко під час IV Форуму місцевого розвитку, що відбувається у Львівській області 25-27 червня.

Обговорюючи кращі практики міжрегіональної співпраці, Юрій Клименко розповів про позитивні результати проекту «Змінимо країну разом!». Проект реалізується вже третій рік поспіль та передбачає освітні, культурні та медійні обміни між закладами Львівської та Луганської областей. Обов’язковою умовою для участі у конкурсі є наявність партнерів для львів’ян серед луганчан і навпаки.

«Проект «Змінимо країну разом!» спрямований на єднання України, спростування стереотипів та розвінчування міфів про нібито непримиренні розбіжності між жителями різних куточків України», – зауважив Юрій Клименко.
З обласного бюджету у 2019 році на реалізацію проекту виділено 1,3 млн гривень.

У поточному році до освітніх обмінів долучилися для 13 закладів загальної середньої та позашкільної освіти Луганщини. Для цього виділено 500 тис. гривень. Презентувати свій досвід та досягнення в організації освітнього процесу та вихованні підростаючого покоління отримали можливість заклади освіти міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Сватівського, Кремінського, Білокуракинського районів, Біловодської та Білокуракинської об’єднаних територіальних громад.

Крім того, у в проекті також беруть участь 19 закладів культури Луганської області. На реалізацію їхніх проектів також з обласного бюджету передбачено 500 тис. гривень. Так, найближча подія в рамках обміну – виступи гурту «БеZМеЖ» (артистів Луганської обласної філармонії) 28 і 30 червня для жителів Дрогобича, Трускавця та Борислава.

Також у професійних обмінах засобів масової інформації беруть участь 7 учасників, які реалізують 9 проектів на загальну суму 300 тис. гривень.

Проект з адміністративного перейшов на рівень громадянської ініціативи. Активна співпраця ведеться між містами і районами двох областей. До прикладу, Білокуракинський район має партнерські взаємини із Жовківським та Бродівським районами, Кремінський – із Сколівський та Стрийським, Новоайдарський – з Мостиським тощо.

«За три роки нормального людського спілкування ми довели, що поділ на Схід і Захід в Україні існує лише географічно. А стереотипи – лише у головах, – наголосив Юрій Клименко. – Разом ми формуємо у людей цінності на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму. Наша спільна мета – зміцнити єдність української держави».

Заступник голови Луганської ОДА вручив Почесну грамоту облдержадміністрації Львівській обласній раді за підтримку Луганщини і плідну співпрацю між регіонами.

Нагадаємо, 29 липня 2016 року відбулось підписання тристороннього Меморандуму про співробітництво між Луганською облдержадміністрацією, Львівською обласною радою та Львівською облдержадміністрацією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *