У Станиці Луганській відбувся черговий етап розведення військ Сьогодні, 28 …

У Станиці Луганській відбувся черговий етап розведення військ

Сьогодні, 28 червня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма завітали на КПВВ «Станиця Луганська» для моніторингу ситуації навколо розведення військ у цьому районі. Участь у події також взяли командувач Операції об’єднаних сил Олександр Сирський, військовослужбовці ООС, прикордонники, співробітники ДСНС.
Так, розведення сил на Луганщині розпочалось ще 26 червня про що йшлось у моніторингу Місії ОБСЄ.
Сьогодні ж саперні сполучення ДСНС проводили розмінування у прилеглій території.
За озвученою Леонідом Кучмою інформацією, українські війська відійшли на 300 метрів від займаних позицій, а ворожі війська повинні відійти на 1500 метрів.
«Ми будемо дотримуватися принципу дзеркальних дій. Наразі ми чекаємо демонтаж фортифікаційних споруд на протилежній стороні», – сказав під час спілкування з журналістами Леонід Кучма.
Коментуючи подію Сергій Філь запевнив, що розведення військ дозволить відновити міст між пропускними пунктами по обидві сторони лінії розмежування. На ремонт Міжнародний комітет Червоного Хреста виділив 60 млн євро.
За словами командувача ООС Олександр Сирського, після першого етапу розведення українські військові поліпшили становище і зайняли нові позиції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *